پرهیز و محدودیت های غذایی در دوران نقاهت COVID-19
تداوم محدودیتها و رژیمهای غذایی ویژه در افرادی که بیماری زمینه ای دارند مانند دیابت، فشار خون بالا و ... ادامه دارد
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی
نسرین علیزاده مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی استان در خصوص محدودیت های غذایی در دوران نقاهت COVID-19 گفت : غذاهای سنگین مانند آش گوشت غلیظ، ماکارونی، سوسیس که هضم آن دشوار است . پرهیز شود و غذاهای پرچرب و یا سرخ کرده مانندسالاد الویه ،سیب زمینی سرخ شده، پنیر پیتزا ،انواع کوکو و کتلت محدود گردد
وی در ادامه توضیح داد : مصرف انواع فست فود و غذاهای آماده فراوری شده محدود شود
وی تاکید کرد استفاده از ترشی ها وسرکه که سبب خشکی دستگاه تنفسی و تحریک آن می شود. و همچنین مصرف مصرف نمک و شوری ها و غذاهای کنسروی شور محدود شود .
وی توصیه کرد : مصرف شیر و لبنیات که ایجاد موکوس در دستگاه تنفسی می کند به جز نوع پروبیوتیک آن. محدود شود . و استفاده از رب گوجه فرنگی، فلفل و انواع سس های تند و سس خردل نیز محدود گردد .
علیزاده گفت مواد شیرین و شیرینی ها، آب میوه های صنعتی، نوشابه های گاز دار، شکر، مربا و قند و همچنین نوشیدنی ها و خوراکی های محرک مانند قهوه چای غلیظ، نسکافه و شکلات تلخ محدود گردد .
وی تاکید کرد : از مصرف زیاد سیر و زنجبیل اجتناب کنید
وی توصیه اکید داشت : استفاده از سبوس در صورت وجود اسهال و همچنین استفاده از روغن هایی مانند زیتون، کلزا ،کنجد و روغن آفتابگردان و... برای سرخ کردن مواد غذایی اجتناب شود .
علیزاده خاطرنشان کرد : در استفاده از روغن ها و چربی های حیوانی شامل کره ، پیه ، دنبه و غیره ... پرهیز شود .
وی در پایان توصیه کرد : تداوم محدودیتها و رژیمهای غذایی ویژه در افرادی که بیماری زمینه ای دارند مانند دیابت، فشار خون بالا و ... ادامه دارد .